Verduurzaming als kans bij nieuwe opgave (15 april 2021)

Tekening webinar Duurzaamheid als kans bij een nieuwe opgave
Beeld: ©RCE / Maurits van Putten
Erfgoed Deal collega Maurits van Putten maakte deze tekening bij de webinar 'Verduurzaming als kans bij nieuwe opgave'.

De Erfgoed Deal organiseert samen met de ErfgoedAcademie onder de titel ‘De betekenis van erfgoed in een veranderend Nederland’ vier webinars. In deze webinars staan de transitiethema’s centraal: klimaat, duurzaamheid en verstedelijking & krimp.

Het vierde webinar stond in het teken van verduurzaming als kans bij een nieuwe opgave.

We staan voor grote opgaven als het gaat om de verduurzaming van onze leefomgeving. Dit raakt uiteraard ook aan onze herkenbare omgeving: historische gebouwen, wijken en gebieden. Het is daarom zaak om na te denken hoe we verduurzaming op een goede manier kunnen realiseren en koppelen aan andere opgaven. Is het te doen, worden we gemotiveerd? Waar vinden we inspiratie?

Tijdens de webinar zijn we ingegaan op deze en andere vragen met onder andere de volgende sprekers: Dirk Sijmons (landschapsarchitect), Frank Buchner (programmaleider Erfgoed en Duurzaamheid), Floris Alkemade (Rijksbouwmeester), Arno Boon (Directeur BOEi).

Relevant voor ontwerpers en beleidsmakers op de drie hoofdthema’s: klimaat, duurzaamheid en verstedelijking & krimp en de (toekomstige) ruimtelijke ordening professional, specialist of adviseur. Ook interessant voor werknemers uit andere sectoren die raakvlakken hebben met de recente vraagstukken rondom klimaat.