Derde reeks: Erfgoedinclusieve leefomgeving

Kijk het webinar van 2 november 2023 terug via de terugkijklink of lees het verslag.

Uitsnede van een luchtfoto van Nagele met daarop de tekst 'Webinarreeks Lessen uit de Erfgoed Deal. Erfgoedinclusieve leefomgeving' en de datum en het tijdstip van het webinar, 2 november 2023 15:00 tot 17:00 uur.
Beeld: ©ANP, Aerophoto-Schiphol
Luchtfoto Nagele

Op donderdag 2 november 2023 organiseerde het programmabureau van de Erfgoed Deal samen met de ErfgoedAcademie het tweede webinar uit de reeks ‘Lessen uit de Erfgoed Deal’. Het thema was Wonen en Mobiliteit.

Tijdens dit tweede webinar stonden een aantal projecten centraal waarbij erfgoed wordt ingezet om de leefbaarheid en omgevingskwaliteit te versterken: de Erfgoed Deal-projecten VONDST, Renaissance Velperweg Arnhem en Stijlicoon Nagele. Vincent Grond (VONDST), Karen Flore (Renaissance Velperweg Arnhem) en Mirjam Blott (Stijlicoon Nagele)  gaven elk tijdens het plenaire deel van het webinar een korte presentatie over hun project en de uitdagingen die daarbij komen kijken.

Na een korte pauze ging de groep uiteen voor de drie deelsessies. In deze sessies werd per project dieper ingegaan op de inhoud. Ook was er voor de deelnemers de gelegenheid om vragen te stellen over het project. Het is om privacy-redenen niet mogelijk om de deelsessies terug te kijken.