Derde reeks: Erfgoedinclusieve landbouwtransitie

Kijk het webinar van 23 juni 2023 hier terug en lees hier het verslag.

Header met daarop een opgeknipte luchtfoto van het gebied rond Vriezenveen met daarop de tekst Webinarreeks Lessen uit de Erfgoed Deal, erfgoedinclusieve landbouwtransitie met daarbij de datum en het tijdstip: 23 juni van 10.00 tot 12.00 uur
Beeld: ©Kris Roderburg, RCE

Op vrijdag 23 juni 2023 organiseerde het programmabureau van de Erfgoed Deal samen met de ErfgoedAcademie het eerste webinar uit de reeks ‘Lessen uit de Erfgoed Deal’. Het thema was Natuur en Landbouw

Tijdens dit eerste webinar werd ingezoomd op een aantal projecten waarbij erfgoed wordt verbonden aan natuurinclusieve landbouw: de Erfgoed Deal-projecten Greppelland Fryslân en Belevenisboerderij Schieveen en de aanpak van Landgoed Vilsteren. Lenneke Büller (Greppelland), Bob Hartog (Schieveen) en Hugo Vernhout (Landgoed Vilsteren) gaven elk tijdens het plenaire deel van het webinar een korte presentatie over hun project en de uitdagingen die daarbij komen kijken.

Na een korte pauze ging de groep uiteen voor de drie deelsessies. In deze sessies werd per project dieper ingegaan op de inhoud. Ook was er voor de deelnemers de gelegenheid om vragen te stellen over het project. Het is om privacy-redenen niet mogelijk om de deelsessies terug te kijken.

Beelden van achter de schermen bij het webinar, de moderatoren zitten aan een tafel voor het scherm met daarop de deelnemers aan de webinar.
Achter de schermen bij het webinar