Met Weerts project op Vakbeurs Monument

Op woensdag 18 mei organiseert het Programmabureau Erfgoed Deal een kennissessie over het nieuwe Kasteelpark Nijenborgh in Weert op Vakbeurs Monument in Den Bosch.

Het project is mede door financiering vanuit de Erfgoed Deal gerealiseerd (Uitvoeringsprogramma eerste ronde). Het is tevens een van de eerste Erfgoed Deal-projecten die wordt opgeleverd.

Wethouder Martijn van den Heuvel geeft een presentatie over hoe de gemeente Weert met de realisering van dit stadspark erfgoed en cultuurhistorie weet te verbinden aan klimaatadaptatie-opgaven en verbetering van de leefomgeving.

Voorafgaand houdt Jephta Dullaart, netwerker bij het programmabureau, een inleidende presentatie over de Erfgoed Deal. Aan bod komt ook een aantal inspirerende voorbeeldprojecten waarin erfgoed, klimaatadaptatie en verbetering van de leefomgeving aan elkaar worden gekoppeld.

Afsluitend is er een Q&A met de wethouder onder leiding van netwerker Jephta Dullaart.

Erfgoed Deal in de praktijk: het nieuwe stadspark van Weert. Woensdag 18 mei, 11.20-12.00 uur, Restauratiefonds Theater, Vakbeurs Monument, Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.

Weert vanuit de lucht
Beeld: Edwin Raap