Luister drie nieuwe afleveringen van 'Verborgen in het volle zicht'

De Erfgoed Deal lanceert samen met podcastmaker Simon Heijmans drie nieuwe afleveringen van de podcastserie ‘Verborgen in het volle zicht’. In deze afleveringen bezoekt Simon opnieuw drie projecten van de Erfgoed Deal en spreekt met de mensen die zich hiervoor inzetten. Vanaf vandaag zijn de afleveringen te beluisteren via je favoriete podcastkanaal.

Podcastserie Verborgen in het volle zicht
Beeld: ©RCE / Lisanne Hakkers

Op bezoek in Haarlem, Schieveen en Zaanstad

We beginnen in Haarlem, waar het project Buurtbakens op zoek gaat naar nieuwe (neven)functies voor kerkgebouwen. Dit doet men door een verbinding te leggen met sociaal-maatschappelijke partners en opgaves in de stad. Van Haarlem gaan we naar de stadsrand van Rotterdam, waar Belevenisboerderij Schieveen wordt gerestaureerd en ingezet als ‘natuur- en erfgoedinclusieve publieksboerderij’ om bewoners van Rotterdam bewust te maken van duurzame landbouw en de korte keten. Tot slot keren we terug naar Noord-Holland, waar de historische molen De Zaadzaaijer op het schiereiland Hemmes in de Zaan herbouwd wordt met een moderne generator in de kap die energie opwerkt voor de omgeving, waaronder een buurtschap van dertig te bouwen tiny houses. Veel luisterplezier en inspiratie gewenst!


De podcast ‘Verborgen in het volle zicht’ is gratis te beluisteren op alle podcastkanalen. Luister via Podbean, Spotify of zoek in jouw favoriete podcastapp op ‘Verborgen in het volle zicht’.